12. 4. 2021 Od

Uzavíratelné zip sáčky jako partner pro ukládání mouky a sušeného ovoce

Sáčky s uzavíracím zipem výrazně promlouvají do současného dění tím, že usnadňují život v mnoha ohledech. Balí se do nich zboží odesílané e-shopy, ukládáme do nich potraviny v mrazáku nebo v ledničce, můžeme do nich vložit oděvy, drobnosti v domácnosti, tekuté i práškové hmoty, krmiva a steliva pro zvířata, zkrátka co vás napadne, a na co stačí velikost sáčků a jejich tuhost a tloušťku materiálu.

celozrnná mouka

Sušené ovoce a mouka v uzavíratelných sáčcích

Sušené banány, meruňky, brusinky, strouhaný kokos, kokosová a mandlová mouka – a celá řada dalších podobných produktů tohoto typu z prodejen zdravé výživy jsou současným hitem a lidé je nakupují ve snaze nahradit klasickou bílou pšeničnou mouku s obsahem lepku a zpestřit svůj jídelníček o další možnosti variací chutí, a to především zdravých. Výhodou sušeného ovoce a alternativních druhů mouky je možnost skladovat je velmi dlouhou dobu, v řádu týdnů a měsíců.

ovesné vločky

Podstatné ovšem je vědět, jak tyto výrobky správně skladovat. Vydrží vám déle, když je umístíte do uzavíratelného zip sáčku https://www.2pack.cz/sacky-pytle/zip-sacky-2pack, odkud vytlačíte vzduch.

Jak je to s tím vytlačeným vzduchem – ono je to s tím vzduchem trochu ošidné. Když totiž ponecháte ořechy, mouku, sušené ovoce a cokoli podobného v dóze, v krabičce či plechovce nebo sklenici, je tam tolik vzduchu, který způsobuje oxidaci a tím pádem degradaci původní suroviny. Ale když vzduch odtud zcela odčerpáte, např. vakuovanými dózami, mohou se za příznivých podmínek v tomto prostředí množit anaerobní bakterie (anaerobní znamená, že jim vadí kyslík). Řada z nich je však nežádoucích, např. velmi toxická a nebezpečná bakterie Clostridium botulinum. Optimální je jít cestou kompromisu a to umožňují právě sáčky se zipem – vytlačíte z nich vzduch, takže jej uvnitř bude jen málo, ale ta trocha zabrání množení těchto nežádoucích patogenů.