9. 12. 2018 Od

Ranní pleťový rituál

Jak své pleti dopřát odpočinek v noci, to je tak nějak jasné a zřejmé, důležité je, zbavit ji make-upu, kterým je celý den pokrytá a pomocí kosmetických přípravků ji připravit na obnovovací proces, který v průběhu noci probíhá. Je třeba ji ale s příchodem nového dne také na celodenní shon připravit. Ráno si tedy o chvilku dříve přivstaňte a alespoň několik málo minut se věnujte sobě, tedy lépe řečeno, svému obličeji. Ranní péče je stejně důležitá jako ta večerní.

zahalená tvář

 

Ranní péče

 

Ranní péče není žádný komfort, ale nutnost, pokud chcete vypadat svěže. Přestože v době spánku pleť „spí“, může vylučovat pot a ten je nutné ráno před samotným líčením odstranit. To je také dobré pro větší účinek denního krému a i samotné líčení celého obličeje bude déle vypadat čerstvě.

 

Jak správně probudit svou tvář?

 

V tomto případě je voda nad zlato, obličej omyjte obyčejnou vodou, ne však teplou, vzmužte se a zkuste chladnou vodu. Na rozdíl od přípravků, které používáte večer, ty ranní nemusí být mastné a nemusí ani pokožku vyživovat. Samozřejmě také záleží na tom, co vám vyhovuje a na jakou značku kosmetiky jste zvyklé. Bohatě postačí gel nebo čistící pěna na pleť. A nemusíte se bát, že za tyto ranní pomocníky zaplatíte nějakou horentní částku, ty kvalitní pořídíte za opravdu slušnou cenu, vaše pleť si takovou péči určitě zaslouží. Vyhněte se těm, které obsahují alkohol a mohly by způsobit zbytečné vysušení pokožky.

vykulená žena

Pokud se vám čistící pěna dostane do očí, je to sice nepříjemné, ale rozhodně ne nebezpečné, snažte oblasti přímo kolem očí vyhýbat. Jestliže máte v oblibě peelingy, tak je používejte pouze večer, na ranní péči opravdu vhodné nejsou.

 

Jestliže si nejste jisté, která pěna je ta správná, jistě vám poradí kosmetička, získat informace a zkušenosti také můžete jak od svých kamarádek, tak i z různých recenzí u konkrétního výrobku na internetu.