12. 7. 2022 Od

Mladá maminka

Našla jsem zajímavý mini článek o tom, že být mladou maminku je špatná věc, že se mladá maminka nedokáže postarat. Rozhodla jsem se taky něco málo o tom napsat, protože jsem vlastně taky mladou maminkou dvou krásných a zdravých holčiček. První miminko přišlo na svět když mi bylo 20 (3 měsíce do 21let) a při druhém jsem měla 22 (4 měsíce do 23let) a jsem šťastná a pyšná maminka. Neměla jsem žádné komplikace jak při těhotenství tak při porodech, ano to že mi bylo špatně to ale asi zažije každý ty těhotenské nevolnosti. A vlastně nevím proč bych nemohla být maminkou?

Mladá maminka

Jako první priorita pro nás byla, zda se dokážeme o rodinu postarat a to splňujeme, děti mají všechno co je potřeba dokonce i to co nepotřebují, dopřáváme jim to nejlepší dokonce jezdíme i 2x ročně na dovolenou, pokud dokážete rodinu uživit a postarat se o ni, tak věk nehraje žádnou roli. Věk nehraje roli ani tak žádnou jenom v tom, že čím starší tím míň energie (sama to vidím u jiných). My si s manželem říkáme ,,teď máme závazky, ale za pár let budou holky velké a budeme si užívat zas my. Chápu, že někteří nemají partnera a nebo narazily na ty špatné a podařilo se najít správného chlapa v pozdějším věku to zcela chápu, ale když někdo chce první miminko vyloženě sám od sebe až v pozdějším věku, tak to moc nechápu. Opět to vidím u známých za 1.energie nic moc a za 2.komplikace při těhotenství, porodu a i po porodu. Čím dřív děti máme, tak tím je to lepší.

Mladší nebo starší?

My mladé maminky to tak vidíme, ale ono stejně hodně lidí bude pořád odsuzovat, protože buď je to komentář na mladou maminku a nebo že dáváme dětem jíst špatně a nejsme tzv. bio matky. Vždycky se něco najde, ale určitě nikdo není špatný jen má svůj styl výchovy a své rozhodnutí do kterého by jim neměl nikdo mluvit. Já jsem mladá maminka a je mi naprosto báječně, stíhám vše. Například se celý den věnuji dětem a domácím pracím a do toho se starám o zahrádku a sadím, večer jak děti připravím ke spánku a uložím v 7 večer tak se vrhnu na pletení košíků. Další den vstanu v 7 ráno a fungujeme zase dál.